torsdag 10 oktober 2013

Herrejävlar vad jag blir provocerad av det här SKOLSNUSKET

Fyran (TV-kanalen, för er som inte har lika mkt fritid som jag...) har de senaste två dagarna pushat sin nya satsning där man granskar skolan (jag har inte lyssnat jättenoga, men jag tror det handlar om arbetsmiljö) och då främst framhävt hur snuskigt det är i skolan, främst på toaletterna.

Vi har fått se bilder på toaletter fulla med kiss, golv fulla med kiss, blött papper och annat äckel på golvet. VIDRIGT, helt klart.

Man förfasas över hur äckligt det är, intervjuar skolpersonal som är HELT inkompetent när det kommer till mediahantering, intervjuar barn som berättar att dom hellre kissar i skogen än på toaletterna för dom är så äckliga. Kontentan: Skolorna städas inte tillräckligt ofta.

Men really?!?

Handlar det inte egentligen om SKITUNGAR som inte kan hålla rent omkring sig? GIVETVIS ska skolorna städas ordentligt, och givetvis ska det finnas lås på dörrar, hela kranar etc. Men om det är piss på golvet, inte spolat i toan och äckel på golvet, då beror ju det på att någon unge med sämre syn på renhållning snuskat ner!

Det känns inte särdeles rimligt att en stackars städerska ska behöva gå in och spola i toan efter ungarna för att dom inte ids göra det själva. Det känns inte rimligt att en stackars städerska ska torka piss från golvet för att en unge inte vet(??) var den ska sikta egentligen. Att ungarna inte hittar papperskorgen eller toan är heller inte städerskans fel. Eller skolans. MÖJLIGEN kan föräldrarna klandras en smula, men det känns helt klart mer relevant att fråga ungarna hur fan dom tänker när dom pissar på golvet. Det handlar om bortskämda, ohyfsade skitungar som tycker att någon annan ska städa upp deras snusk!

Treåringarna jag jobbar med vet att man ska kissa i toan, spola efter sig och kasta papper i papperskorgen. Jag tycker inte det är särdeles orimligt att kräva samma sak av äldre ungar.

#Skolsnusk, my ass.

1 kommentar:

  1. Det är föräldrarnas ansvar!: http://ninjia.blogg.se/2013/october/skolsnusket.html

    SvaraRadera