torsdag 10 oktober 2013

Ät och spring, Scott Jurek

"Scott Jurek växte upp i den amerikanska mellanvästern. Som ung var han ointresserad av idrott och drabbades av farligt högt blodtryck redan i tonåren. Han sprang inte fortare än andra ungar i skolan och var inte heller mer uthållig.

Ät och spring är hans egen berättelse om utvecklingen från soffpotatis till ultramaratonlöpare med lopp från 42 kilometer till över 20 mil. Jurek visar att det går att övervinna nästan allt: trötthet, smärta både fysisk och själslig och betonar vikten av att välja rätt mat."

Brukar ju vanligen recensera böcker i bokbloggen, men eftersom den här boken handlar om träning/löpning och jag vanligen skriver om sånt här känns det mer relevant att recensera Ät och spring här.

Det bästa med den här boken, bortsett från att den är underhållande och intressant, är att den är otroligt inspirerande! Det är svårt att låta bli  att tänka att om författaren, Scott Jurek, kan springa ULTRAMAROR på upp till 20 mil (finns det ens en övre gräns?) så borde ju en annan rimligen kunna springa den där milen, den där halvmaran eller varför inte den där maran, nu när man ändå håller på?

Otroligt inspirerande och full med bra och praktiska mattips för löparen, helt klart värd att läsa!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar