torsdag 24 november 2011

Jag är förälskad i den här vintern.

Förra året började det snöa typ igår (fast för ett år sen då...), och sen slutade det liksom aldrig snöa. Det snöade OAVBRUTET i NIO dagar, sen var det uppehåll någon dag innan det började om, osv. Vi var helt insnöade, eftersom dom inte vet hur man skottar snö här nere. T ex så skottar dom inte på helgerna-alls! Sen när måndagen kommer så prioriterar dom bussgatorna, och som tur är bor jag på en sån.

Fatta hur mkt snö det hinner komma på en helg om det snöar oavbrutet?? Sen ska man ju inte tro att dom håller efter snön som man gör hemma i norrland. Nej då. Man skottar på morgonen, och sen är det skitsamma om det vräker ner hela dagen för man skottar ICKET förrän tidigast nästa dag igen. Helst inte ens då.

Visst, det finns säkert ekonomiska aspekter på det hela också, men om kommunen la lite MINDRE pengar på att gå runt och blåsa bort löv varje dag hela hösten så kanske man skulle ha lite mer över till snön. Lite löv på backen skadar ingen, trust me, men att vara helt insnöad gör fan det!

I år är det nästan 10+ ute, och SMHI lovar att det troligen inte kommer någon snö alls söder om Stockholm. Jag tror iofs inte vi har SÅN tur, men vi har iaf förkortat vintern med MINST en månad redan nu, och det ser inte direkt ut att bli någon förändring i vädret närmsta tiden.

UNDERBART! I år vill jag verkligen inte ha någon snö!

Det kan iofs få bli lite kallare, så det inte är så blött och jävligt. Minusgrader får det gärna bli, men ingen snö. Tack på förhand ;)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar