söndag 28 november 2010

STARK uppmaning till alla rottisägare

För närvarande finns inte tillräckligt med blodprov för att vi ska kunna PÅBÖRJA ep-projektet, så alla med en tillräckligt gammal hund-marsch iväg och ta ett blodprov!! *Ser bister ut*Information kring epilepsiprojekt
IDIOPATISK EPILEPSI

Under hösten 2007 påbörjade SLU och Uppsala Universitet i samarbete med andra världskända forskningsgrupper ett projekt med syfte att identifiera gener som orsakar alt. predisponerar för idiopatisk epilepsi. De är bl.a. intresserade av att samla blodprover från hundar av Rottweiler rasen.

Forskargruppen kommer att behöva prover från såväl friska som sjuka hundar. Provtagningen kostar inte ägaren någonting utan veterinär som utför provtagningen fakturerar SLU, se ”Instruktioner för fakturering”.


För varje hund som lämnar prov behöver ägaren till hunden skriva på ett sk. ”Djurägarmedgivande”. I djurägarmedgivandet informeras ägaren kortfattat om vad provet kommer att användas. Ägare till hundar som har diagnosticerats med epilepsi ombeds även att fylla i ett ”Hälsoformulär” för att på så vis skall få så mycket information om hunden och anfallen som möjligt.

Mer info här

2 kommentarer:

  1. Hur gammal är tillräckligt gammal?

    SvaraRadera
  2. Jag är lite osäker. Jag har för mig att jag läst 7 år någonstans, men jag hittar inte den infon nu.

    SvaraRadera